Tema: Biru dan Hijau Tema: Biru dan Hijau Tema: Merah Tema: Hijau
Latar Belakang: 1 Latar Belakang: 2 Latar Belakang: 3 

Kemaskini Pada: 25 Apr 2019
Versi 8.2.0a
Pesta Rakit Padawan 2018Pesta Rakit Padawan 2018

 

Sungai Sarawak Kiri (RIVER)

Pengembaraan terhebat kini kembali lagi. Pesta Rakit Padawan 2018 yang menjanjikan penyertaan dari tempatan dan antarabangsa untuk meneroka Sungai Sarawak Kiri di kawasan Padawan yang akan diadakan pada 30th September 2018. Peserta juga akan dapat menikmati muzik dan tarian dengan masyarakat tempatan pada waktu malam di Kpg. Annah Rais, Kpg Danu dan Kpg Git.


 

 

 

 


Acara tahunan yang dinanti-nantikan menjanjikan banyak keseronokan dan pengembaraan untuk semua pencinta alam semula jadi yang bukan sahaja akan dapat melihat pemandangan yang hebat dan dekat dengan alam semula jadi di sepanjang perjalanan ke sungai, pemandangan yang menakjubkan yang indah di hutan hijau dan Giam yang terkenal dengan arus sepanjang laluan adalah satu pengalaman yang kekal.

Acara pelancongan ini dianjurkan bersama oleh Majlis Perbandaran Padawan, Kementerian Pelancongan Malaysia , Kementerian Pelancongan Sarawak dengan kerjasama agensi-agensi kerajaan dan badan bukan kerajaan.

Para peserta akan bermula dari Kampung Annah Rais, Kpg Temurang dan Kampung Danu dan berakhir di Kampung Git (Acara Penutup Jam 3.00 petang). Anggaran jarak bagi Kategori "Expert" dan Kayak adalah 40 km , Lelaki Terbuka Rakit 26 km, Wanita, Jabatan Kerajaan dan Agensi Perlancongan 22 km.

JANGAN LEPASKAN PELUANG KEEMASAN INI .
Bawa keluarga dan kawan-kawan anda menikmati kayak dan rakit buluh melewati persisiran kristal air sungai jelas, dikelilingi oleh pemandangan alam semula jadi yang indah sepanjang jalan. hadiah wang tunai yang menarik dan trofi untuk dimenangi dengan yuran penyertaan yang munasabah. Nikmati kekayaan budaya, hiburan tempatan dipenuhi dengan tarian dan lagu-lagu sambil menikmati masakan tempatan di bazar makanandi Kampung Git.

PENDAFTARAN


Pendaftaran kini dibuka dan pembayaran yuran boleh dibuat di
Pejabat Majlis Perbandaran Padawan pada waktu pejabat.

Muat Turun Borang
Borang Pendaftaran Katergori Kayak
Borang Pendaftaran Katergori Rakit
Peta
Rekaan Rakit


Untuk maklumat lanjut, Sila Berhubung Dengan:
Pn Elizabeth Loh - 013-8806012
Cr. Akim Sarok - 017-8978737
Pn Jannice Abraham - 019-8897937
Pn Kho Ai Mei - 013-8258772