Pesta Rakit Padawan 2019


Sungai Sarawak Kiri (RIVER)

Pengembaraan terhebat kini kembali lagi. Pesta Rakit Padawan 2019 yang menjanjikan penyertaan dari tempatan dan antarabangsa untuk meneroka Sungai Sarawak Kiri di kawasan Padawan yang akan diadakan pada 6 Oktober 2019.

 

 

 

 


Acara tahunan yang dinanti-nantikan menjanjikan banyak keseronokan dan pengembaraan untuk semua pencinta alam semula jadi yang bukan sahaja akan dapat melihat pemandangan yang hebat dan dekat dengan alam semula jadi di sepanjang perjalanan ke sungai, pemandangan yang menakjubkan yang indah di hutan hijau dan Giam yang terkenal dengan arus sepanjang laluan adalah satu pengalaman yang kekal.


Para peserta akan bermula dari Kampung Annah Rais, Kpg Temurang dan Kampung Danu dan berakhir di Kampung Git. Anggaran jarak bagi  Kayak adalah 40 km, Rakit Lelaki Terbuka Rakit 32 km, Wanita, Jabatan Kerajaan dan Agensi Perlancongan 22 km.

JANGAN LEPASKAN PELUANG KEEMASAN INI .
Bawa keluarga dan kawan-kawan anda menikmati kayak dan rakit buluh melewati persisiran kristal air sungai jelas, dikelilingi oleh pemandangan alam semula jadi yang indah sepanjang jalan. hadiah wang tunai yang menarik dan trofi untuk dimenangi dengan yuran penyertaan yang munasabah. Nikmati kekayaan budaya, hiburan tempatan dipenuhi dengan tarian dan lagu-lagu sambil menikmati masakan tempatan di bazar makanandi Kampung Git.

PENDAFTARAN


Pendaftaran secara telah DITUTUP.

(KLIK DISINI UNTUK PENDAFTARAN SECARA ONLINE)


Untuk maklumat lanjut, Sila Berhubung Dengan:

1.) Josh Tan: 0168882794
2.) Chan Jia Yong: 0143901327